Спельта озима безоста сорт Зоря України

Спельта озима безоста сорт Зоря України

Спельта озима безоста сорт Зоря України від компанії Сементе - фото 1
20 000 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Виробник
ВНІС
Країна виробництва
Україна
Тип культури
зернові, озимі
Вид культури
пшениця
Фракція
преміум
Посухостійкість
так
Холодостійкість
так
Вага
62 г

Опис

Полба (спельта) - це вид м'якої пшениці, прародительки пшениці сьогоднішньої.

Пропонуємо придбати насіння Спельти напряму від оригінатора.

Спельта озима безоста Зоря України (280-290 днів)

Напрям використання – дієтичне харчування

Оригінатор: Всеукраїнський науковий інститут селекції

Занесена до Реєстру сортів рослин України у 2013р.

Урожайність на конкурсному випробуванні 62 ц/га

Вміст білка 23,0-24,0%, клейковини 48-53%

Вирізняється низьким вмістом глютену в клейковині

  • Висота рослин 110-120 см
  • Колос довгий, циліндричний, не остистий
  • Зернівка біла, видовжена, середніх розмірів
  • Маса 1000 зерен 43,5-45,0 г
  • Стійкість до вилягання 8,2-8,4 балів,

 до осипання 8,7-9,0 балів,

 до посухи 8,7 балів

  • Зимостійкість становить 8,8-9,0 балів
  • Сорт відрізняється особливою стійкістю

               до основних хвороб та шкідників

Спельта не вимагає до себе великої уваги з боку людини. Спельта дуже стійка до примх погоди і добре росте в різних кліматичних умовах. Зерно спельти схоже на пшеничне зерно, але більше і захищено жорсткою лускою, ніж пшеничне. Так як 2 століття тому ніхто не захищав культуру від бур'янів, шкідників, посухи і т. д., лусочки і рятували її колоски від усіх цих напастей. Так зберігає спельта і свої поживні речовини. Зерна і колосся її досить міцні і не ламаються при вітрі і дощі. Єдиний її недолік в тому, що її важко обробляти - молотити.

Для спельти характерний високий вміст білка в зерні. Спельта ціниться своїми харчовими перевагами зерна, борошно зі спельти має унікальні смакові якості та високий вміст вітамінів. У клейковині спельти, порівняно з генетично близькою м‘якою пшеницею, значно менший вміст компонентів, які викликають целіакову хворобу. Тобто спельта є цінною зерновою культурою для дієтичного харчування.